Unt de arahide

8 martie 2010 at 1:03 2 comentarii

Ideal pentru micul dejun, dar si pentru deserturi. Aceasta reteta am descoperit-o intamplator pe net si trebuie sa recunosc ca este minunata 🙂

Ce ne trebuie

– 250 gr alune de orice fel, neprajite sau prajite foarte putin si fara coaja (mie, sincer, mi se pare mai gustos daca prajesc putin alunele) ~ un varf cutit sare ~ o lingurita ulei.

Cum facem

1. Puneti alunele si sarea in robotul de bucatarie si mixati bine pana acestea se farama si tind sa se lipeasca de marginea vasului. Opriti robotul si cu o spatula de silicon indepartati alunele de pe pereti si le impingeti catre centrul vasului.

2. Puneti uleiul si porniti iarasi robotul. La inceput o sa observati ca alunele par sa se adune formand un ghem, dar apoi se vor desface si incep sa se transforme intr-o pasta. Continuati sa  mixati pana cand obtineti o consistenta cremoasa.

3. Se pune intr-un borcan si se pastreaza la frigider.

Yummy 🙂

Entry filed under: Mic dejun. Tags: , , .

How to Chop an Onion Cum ascutim cutitul de bucatarie

2 comentarii Add your own

  • 1. Crina  |  8 martie 2010 la 1:17

    😕 interesant, nu stiam ca putem face unt de arahide singurei. Oare merge si cu nuci, ce zici? 😀 nu de alta dar mi-a adus mama o gramada (pentru ca vreau sa fac mucenici maine) 😀 si sigur imi vor ramane, poate fac o nebunie si incerc sa prepar un „unt de nuci” :))

    Apropo, sper ca gatesti mucenici pt 9 martie /:) 🙂

    Răspunde
    • 2. sagatimcudragos  |  8 martie 2010 la 1:30

      Asa as vrea, dar nu stiu daca o sa am timp :(… Cat despre nuci, sincer nu am incercat dar cred ca merge. Tot ce-ti ramane de facut este sa incerci :). Spor la treaba

      Răspunde

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.

Calendar

martie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________