Bere de ghimbir

17 martie 2010 at 12:32 Lasă un comentariu

Aceasta bere este una foarte usoara, slab alcoolizata si destul de populara afara. La noi nu prea a prins, pentru ca nu are alcool, iar ca pret e mai scumpa decat racoritoarele. Este vorba de berea de ghimbir. Berile clasice de ghimbir se prepara prin fermentarea drojdiilor (si acestea sunt grozave, dar se fac lent), asa ca iata o metoda pentru a obtine rezultate extraordinare si fara a pierde foarte mult timp.

– 4 portii –

– 150 g ghimbir proaspat ~ 4 linguri zahar brun ~ 2-3 lamai ~ 1 l de sifon sau apa minerala carbogazoasa ~ cateva frunze proaspete de menta

1. Radeti ghimbirul pe o razatoare mare ( puteti sa nu-l decojiti daca asa va place).

2. Puneti ghimbirul si sucul rezultat intr-un castron si presarati peste el zaharul.

3. Indepartati coaja de la 2, 3 lamai cu un instrument de decojit legume, puneti-o in castronul cu ghimbir si apoi presati-o sau zdrobiti-o cu un instrument greu (ex. un pisalog). Faceti asta timp de 10-15 secunde ca sa amestecati toate aromele.

4. Stoarceti sucul de la cele 3 lamai si turnati cea mai mare parte in acelasi castron.

5. Turnati deasupra sifonul sau apa minerala si lasati cocteilul sa rasufle circa 10 minute, apoi gustati. Daca vi se pare ca lamaile au fost prea acre mai adaugati putin zahar, daca bautura e prea dulce mai adaugati putin suc de lamaie.

6. Turnati berea de ghimrir printr-o sita cu ochiuri largi intr-un pahar mare si adaugati multa gheata si cateva ramurele de menta.

E grozava mai ales vara.

Entry filed under: Bauturi. Tags: , , , , , , .

Top 10: Cele mai ciudate retete culinare Jamie Oliver – Food Revolution

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 5 abonați.

Calendar

martie 2010
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________
______________________________